Uitvaartfotografie en het Coronavirus

Uitvaartfotografie en het Coronavirus | Zoals Hein het Ziet!

Wat betekenen beperkende maatregelen tegen verspreiding coronavirus voor uitvaartfotografie?

Ook de uitvaartbranche heeft beperkende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus getroffen (zie o.a. site van BGNU en RIVM). Zo mogen er buiten de uitvaartprofessionals nog maar een beperkt aantal personen aanwezig zijn. Ook moet de locatie dusdanig zijn ingericht dat eenieder voldoende afstand kan bewaren. Als aan met name de laatste voorwaarde is voldaan kan ik als profesioneel afscheidsfotograaf een beeldverslag van de uitvaart maken.

Gepaste afstand

Als professioneel uitvaartfotograaf ben ik gewent om met gepaste afstand, dit zowel letterlijk als figuurlijk, mijn foto’s te maken. Dit om zo min mogelijk op te vallen en de plechtigheid niet te verstoren.

Doorgaans heb ik bij het opleveren van mijn foto’s wel persoonlijk contact. Dit contact evenzo als de briefing voorafgaand aan de uitvaart zal nu echter via telefoon en mail plaatsvinden.

Aangepast arrangement

Omdat de uitvaart in tijden van corona een soberdere invulling krijgt heb ik ook mijn arrangementen aangepast. De kosten van het basis arrangement bedraagt nu € 375,-- (normaal € 675,--). Hiervoor krijgt je:

  • telefonisch voorgesprek
  • tot 2 uur aaneengesloten fotograferen op één locatie
  • besloten webpagina met 20 tot 30 beelden
  • eenvoudig fotoalbum (13 bij 17 cm) van 20 tot 30 pagina’s
  • USB stick met 20 tot 30 bewerkte beelden

Tegen een meerprijs van € 175,-- kun je ervoor kiezen om in plaats van het eenvoudige fotoalbum een persoonlijk herinneringsboek (20 bij 25 cm) te laten maken waarin naast foto’s van de uitvaart ook plaats is voor foto’s uit het leven en de teksten die tijdens de plechtigheid zijn uitgesproken. De meeste families kiezen voor het maken van een persoonlijk herinneringsboek.

 

Als je meer informatie wilt of op zoek bent naar voorbeelden bekijk dan mijn portfolio. Ook heb ik op mijn site informatie staan over wat een uitvaartreportage je kan brengen. Uiteraard kun je mij voor informatie ook gerust bellen op 06 53 55 53 53 of mailen naar Hein@zhhz.nl. Dit mag ook ’s-avonds en in het weekend.

 

Met hartelijke groet,

Hein Athmer