Beeldverslag Open Monumentendag 2016 in Leidschendam - Voorburg

Open monumentendag 2016 | Zoals Hein het Ziet!

Open Monumentendag 2016.

De Open Monumentendag 2016 werd druk bezocht en was dé gelegenheid om te zien hoe bijzonder mooi en verschillend de monumenten in Leidschendam-Voorburg zijn.   Wethouder Frank Rozenberg opende om 10.00 uur de Open Monumentendag in het Oranjekwartier met een quiz over de buurt, waaraan enthousiast door de buurtbewoners en andere aanwezigen werd meegedaan. 

 

Veel belangstelling ging uit naar het Oranjekwartier in Voorburg - symbool van sociale woningbouw vanaf begin 1900 - waar een aantal woningen en een voormalig atelier bezocht konden worden. Het Neherpark, het voormalige PTT Dr. Neherlaboratorium, werd veelvuldig door belangstellenden aangedaan, met name voor de rondleidingen en de tentoonstelling Van Telefoniste tot SmartPhone. Op vijf locaties waren Kinderkunstprojecten te zien, waar veel families op af kwamen.

 

Buitenplaats Middenburg in Voorburg, dat opnieuw voor het publiek was geopend kreeg ruime aandacht. Tevens werd daar op het bordes het eerste exemplaar van het boek ‘Spraakmakende personen in Voorburgse prentkunst’ van Kees van der Leer en Gerard Duijvestein aan de nieuwe burgemeester van Leidschendam-Voorburg, de heer Klaas Tigelaar, overhandigd.

 

Hieronder de beeldimpressie van de Open Monumentendag 2016 in Leidschendam - Voorburg.
Door op een van de foto's te klikken worden deze beeldschermvullend weergegeven en kun je er op de gebruikelijke manier doorheen bladeren. Mocht je een van de foto's willen hebben stuur mij dan een mail met het nummer van de foto en ik stuur hem je toe.

Veel kijkplezier,

 

 

Hein Athmer
fotograaf van Mensen

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren