Wie is Hein Athmer

Hein Athmer; fotograaf van mensen.

Als fotograaf van mensen ben ik gespecialiseerd in het maken van aansprekende portretten en fotoreportages met een journalistieke inslag. In de praktijk betekent dit dat ik altijd op zoek ben naar het authentieke in een persoon, gebeurtenis of  tafereel. Dit leg ik vervolgens op een visueel verzorgde manier vast door aandacht te geven aan het wezenlijke en het overbodige weg te laten. ‘Zoals Hein het Ziet!’ staat voor: authentieke, krachtige en mooie beelden van mensen en hun omgeving.

Bedrijfsfotografie.

Na mijn studie bedrijfseconomie ben ik ruim 20 jaar werkzaam geweest als interim manager en organisatie adviseur. Begin 2012 heb ik de overstap naar de fotografie gemaakt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel van mijn opdrachten op het terrein van de bedrijfsfotografie liggen. Zo heb ik reeds honderden zakelijke portretten, beeldmateriaal voor diverse websites  en de nodige fotoreportages van zakelijke evenementen mogen maken.

Reportagefotografie.

Naast het maken van portretten ligt mijn hart bij de reportagefotografie, het maken van een beeldverslag van een gebeurtenis of evenement. Hierbij probeer ik zo onopvallend mogelijk te werk te gaan en zo de wezenlijke momenten te vangen. Dit kunnen kleine gebaren zijn als een hand op de schouder maar ook blikken van verstandhouding. In de afgelopen jaren ben ik verschillende keren gevraagd als uitvaartfotograaf. Een rol die mij goed past. Maar ook andere intieme of persoonlijke gebeurtenissen als een academische promotie, huwelijk of een familiefeest waar aandacht, sfeer en persoonlijk contact tussen mensen een belangrijke rol spelen leg ik graag in een beeldverslag vast.